Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1048)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Boerderij waarvan het in de 19e eeuw verbouwde woongedeelte een overblijfsel is van het laat-middeleeuwse Fraterklooster Hulsbergen Recensie door: Ruud van de Kerkhof (2018-02-18)
Dit is naar mijn bescheiden mening, de Vol en Papiermolen gebouwd in 1629 aan de Nye Grift, de door de Fraters gebouwde gracht.
Huis te Zaanen Recensie door: Willem Gunzeln (2018-02-16)
Momenteel in gebruik als unieke vergader en trainingslocatie met op de eerste etage twee appartementen
Zeepziederij De Adelaar Recensie door: Nico de Haan (2018-02-16)
ik denk dat we hier nooit antwoord op zullen krijgen Marchel :) Ik hou het nog steeds bij mijn verklaring. Het was een zeepziederij, als je je was met zeep wordt je schoon, ben je schoon dan ben je " door een ringetje te halen" :)
Keuterij Recensie door: Dick Bunskoeke (2018-02-14)
De keuterij is gebouwd voor 1844, omdat hij dan op de kaart van Achtkarspelen (W. Eekhoff) voorkomt. In 1832 (kadaster) bestond hij nog niet.
Pand met eenvoudige trapgevel. Toppilaster met sierankers; waterlijst en ontlastingsboog Recensie door: Cor de Wit (2018-02-10)
Na een goede schilderbeurt en een Belgische hard stenen stoep het mooiste pand uit de straat!!!
Molenrestant Polder Nieuwkoop en Noorden, Achtkante Molen/ Nieuwe Ziende Molen Recensie door: j (2018-02-09)
Volgens mij de verkeerde molen op de foto. Deze staat aan Achttienkavels en is in betere staat dan de Ziendeweg.
Hervormde kerk, grafzerken Recensie door: Hans v.L. (2018-02-05)
De kerk was door bouwvalligheid niet meer te redden en is in 2015 gesloopt. Het Van Oeckelen orgel is verplaatst naar de kerk van Oldenziel, de monumentale grafzerken die zich in de kerk bevonden zijn afgedekt.
Café 't Hart van Lieveren Recensie door: Ernesta Schuurman (2018-02-04)
Moi , vanmörgen hounder kocht en op weeromweg stopt bie t Hart van Lieveren . De lichtn waren asn ,hij was lös . Echt woar luu ik stapde noar binnen en t was asof ik ,,tig joar trugge in tied ging . Waaiers boven toneelpaneeln , karpettn op toafel , olle cafébiljart ,grode stamtoafel ,caféstouln dei joe veurvast bekend veurkomen en zwaart wit fotoos van verainns aan de muure .... Dr waren twei mannen aan biljartn ; Kennen we hier kop kovvie kopen ? vruig ik . Ja hoor , antwoord ain van de mannen met n duudelk Fraise tongval , Bouke hait he . De kovvie was lekkermet n schoaltje metzat suuker en kovviemelkcupjes . Nee huer gain kinderachteg gedou met ain cupje kovviemelk woar as joe hom open joen doeme in schot en de helfte op toafel vlaigt .. K mog fotoos moaken en rondkieken ... wat n heerlijke kroeg . Dr is n rookruumte woar je gezelleg zitten kennen . Joa de bekeurn t had Bouke ainmoal € 600,-kost dat gebeurde hom noit weer . ain ding ..... je moutn dr noit hengoan as je hoast hebben T is n kroeg , café woar je zen wordn , zulfs ik
De Blokker Recensie door: Geert Ouweneel (2018-02-01)
Van de Bl0okkerse Wipmolen wordt door sommigen beweerd dat hij door toedoen van de Spanjaarden in 1575 is afgebrand. Er is geen enkele authentieke bron die dit bevestigd. Bovendien blijkt uit een aantal andere bronnen dat er tussen 1575 en 1630 nog steeds een Blokkerse molen was. Wel is de molen in 1630 gesloopt en vervangen door een nieuwe. Dit blijkt uit een notariële akte die te vinden is in het Stadsarchief van Dordrecht (toegang 20, inventarisnummer 34, folio 56, datum 10-3-1631. Op de site staat een scan van deze akte. In 1786 wilde het gemeentebestuur van Alblasserdam de molen slopen en er een nieuwe achtkantige voor in de plaats zetten. De ingelanden waren desgevraagd tegen (te duur) en daarom is dat toen niet doorgegaan.
Sint-Caeciliakerk Recensie door: Maria Nales-Nijland (2018-01-24)
Zou u de naam van de kerk in Rietmolen willen wijzigen in Heilige Caecilia in plaats van Sint-Caecilia. Deze fout wordt vaak gemaakt. Ook op Wikipedia waardoor het publiek fout geïnformeerd wordt. Bij voorbaat hartelijk dank mede namens de locatieraad, Maria Nales-Nijland Voorzitter LR Heilige Caecilia Rietmolen