Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (962)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers Recensie door: Cees Keyer (2017-05-25)
Gebouw staat, 25-5-2016, in de brand.
Pand met puntgeveltje beklampt Recensie door: Leonieke de Kleer (2017-05-22)
Een bijzonder sfeervolle woning met een verrassende indeling. meer dan voldoende woonruimte voor 2 a 3 personen. Voordelen aan deze binnenstad woning zijn: - het rustige mooie terras direct aan de keuken met blik op het water - het extra dakterras bereikbaar vanuit de slaapkamer - De inpandige berging met voldoende ruimte voor fietsen of een motorfiets/scooter.
kasteel buitenplaats Recensie door: Jan van Haaren (2017-05-20)
Prachtig nieuw gevoegd en mooie zinken regenwaterafvoer. Nieuwe Louvreluiken maken het geheel af.
't Reimerink Recensie door: Reimelink (2017-05-20)
de juiste spelling is 't Reimelink. (geboortehuis van mn vader)
Rozijnkorf (voormalig) Recensie door: YM (2017-05-19)
Het pand hierboven is niet de voormalig Rozijnkorf. De Rozijnkorf zat in het pand wat nu Voorstraat 282 is, richting de Vismarkt. Er zit nu een Surinaamse eettent in.
Transformaterhuisje met kademuur Recensie door: Maarten Sebastiaan Hol (lokaal historicus) (2017-05-16)
De adressering van dit monument klopt niet. Het transformatorhuisje staat aan de Amstelkade. Het behoort bij de 'Kinderbrug', die overhet algemeen het 'adres' Muzenplein 1 mee krijgt. Bij de andere brug die de naam 'Hilde Kropbrug' heeft gekregen hoort eenander huisje naar ontwerp van Kramer, oorspronkelijk bedoelt voor de opslag van materiaal van Gemeentewerken,maar nu in gebruik as atelierruimte van edelsmit Philip Sajet.
Siet U Selfs Recensie door: Gerard Sielstra (2017-05-12)
Ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie van Heechspanning! Lekker genieten aan het water met een koud pilsje in de hand. Gelukkig zonder de heer Lars Palijama. Vriendelijke groet en tot hemelvaart
Woonhuis van oorspronkelijk boerderijencomplex Recensie door: Rene van Wendel de Joode (2017-05-10)
De beschrijving (door de RCE) van dit monument dateert van voor de restauratie die na 2000 heeft plaatsgevonden. Het pand is zodanig gerestaureerd dat het in gebruikswaarde gestegen is zonder aan de buitenkant iets te wijzigen. Binnen is de indeling van de vertrekken op de begane grond hetzelfde gebleven, al was dit niet meer origineel. Op de verdieping is de open graanzolder ingericht met kamers. De ramen zijn intussen vervangen en hebben i.o.m. de RCE nu een 19de eeuwse uitvoering gekregen, de "kitsch"is verdwenen. Enkele jaren geleden is een waterkelder ontdekt die onder de keuken is gesitueerd en waar regenwater vanuit de dakgoot via de regenpijp in werd opgevangen. Waarschijnlijk werd middels een handpomp het water opgepompt voor gebruik in de bovengelegen keuken.
Pastorie van de Lutherse Kerk. Voorbouw met twee verdiepingen en rechte kroonlijst voor ouder pand. Rococo-snijwerk boven de omlijste deur Recensie door: silvana (2017-05-09)
prachtig woonhuis
Ceres Recensie door: marchel horn (2017-05-08)
Huis is gebouwd in 1725 zie kroniek 61 historisch genootschap crommenie