Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (817)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel Recensie door: Linda Kos-Overboom (2017-02-21)
bij de familie coumans in het zelfverzorgshotel Dat ik meneer coumans aan de telefoon kreeg voor te reseveren kreeg meneer coumans aan de telefoon. ja zeker ik heb een mooie kamer voor jullie aan de rechter voorzeide. En later zei hij neem je tante betje maar mee toen zei ik tante betje gaat niet mee zal ik wel doen een koffie filters mee nemen dat bedoel de meneer coumans met tante betje We kwammen aan na een lange rijs met de trein we kreeg een zolderkamertje op de 2 de verdieping de vlokkenstof vlogen om onze oren .En weet ook nog mevr van dalen uit delft die leek wel de kokin van de keuken mevr daien had altiijd genoeg eten. En dat ze naar huis ging stond haar vlaai nog in de koelkast wij nog achter mevr van Dalen aan om de kruisbessen vlaai te brengen maar hellaas mevr van Dalen was al weg toen hebben wij met mensen uit Denhaag en uit G overvlakee en uit lage zwaluwen de vlaai maar opgegeten van haar en de laaste avond hadden appels geplukt uit de bomen van familie Coumans de appels waren lekker
Voormalige N.H. Pastorie Recensie door: c schols vd weijden (2017-02-20)
de pastorie wordt nog staads bewoont door de dominee van de protestantse gemeente .
Middenstandswoning met Amsterdamse School-kenmerken met aangebouwde schuur Recensie door: dingeman van den berg (2017-02-18)
Foto is onjuist, maar dat werd 2 jaar geleden ook al gezegd
Onze-Lieve-Vrouwebasiliek Recensie door: G. de vras (2017-02-17)
Mooi monument bij ons in de omgeving. Leuke foto's!
Siet U Selfs Recensie door: Gerard Zijlstra (2017-02-15)
leuk mem gr gerard
Czaar Peter Monument Recensie door: K. Fros (2017-02-14)
In 1996 bestond de Russische Vloot 300 jaar. Ter gelegenheid hiervan is door het Nederlandse fregat HMS Witte de With een replica van het standbeeld in Zaandam naar St. Petersburg gebracht en in aanwezigheid van Prins Willem-Alexander onthuld op de Admiraliteitskade aldaar, Aansluitend heeft een groep Nederlandse zeezeilers op de Neva een maritieme groet gebracht aan de prins en de top van de Russische marine.
Boerderij met zijbaander Recensie door: H.Slomp (2017-02-14)
Daar ben ik geboren en heb er tot 1971 gewoond
Essencefabriek N.V. Polak/Schwarz Recensie door: Bob (2017-02-13)
Gebouw zeer de moeite waard eens te zien. Tekst hier: is het nieuw voor de schrijver of deze dienst STRUCTUUR te geven aan deze (een) tekst? Denk aan alinea's, tussenkopjes, ... Ik begin er niet eens aan om dit te lezen.
'Leeuwendijk' Recensie door: Hars. (2017-02-11)
Eén van mijn oldtimer auto's is een Morris Minor uit 1948. De eerst verkochte Morris Minor door de importeur Fa J.J. Molenaar. De eerste eigenaar was de Heer A. Dogger. De auto werd geleverd aan de Heer Dogger op landgoed :" Leeuwendijk" In Loenen aan de Vecht. De Heer Dogger was destijds huurder van dit pand. Wie weet er nog iets te vertellen van deze tijd? Wie herinnert zich hier nog iets van ?
Pand met versierde puntgevel (PasTime) Recensie door: Robert Prummel (2017-02-11)
Mijn grootvader Jan Teuben kocht het pand Damsterdiep 40 met het daarachter gelegen slop in 1921. Hij wilde het laten afbreken om er een hotel te bouwen. Dat hij daar, vanwege nieuwe regels voor monumenten, geen toestemming voor kreeg heeft hem erg gespeten. Toch heeft hij goed voor het pand gezorgd. Hij heeft de drie ramen beneden vervangen door een brede cafepui van mahonie. In de kleine ramen daarboven kwam glas in lood met een horecathema.