Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St.Lambertus in Reuver

Kerkelijk Gebouw

Karel Doormanlaan 2
5953EM Reuver (gemeente Beesel)
Limburg

Bouwjaar: 1878-1880
Architect: J.Kayser


Beschrijving van St.Lambertus

St.Lambertus, 1878-1880, J.Kayser. Uitgebreid 1907 en 1923 in dezelfde stijl. Driebeukige kruisbasiliek met transept ter hoogte van de zijbeuken. Rechtgesloten koor en zijkoren; alle eindgevels bekroond door trapgevels, die geleed worden door nissen. Het thans gepleisterde interieur heeft gelede pijlers en kruisribgewelven. De basilicale opzet spreekt uitwendig niet meer door de hoge zadeldaken op de brede zijbeuken. Toren met haakse steunberen en naaldspits naast de voorgevel. Vroeg werk van Ksyer met invloeden van de Noord-duitse baksteengotiek. Neogotisch hoogaltaar en triomfkruis. Verdere inventaris: een hardstenen doopvont; houten beelden: Madonna (XV A), H. Ambrosius (XVI A); H.Willibrordus (XV B), kruisbeeld (XVI); schilderijen op paneel (XVI A); twee taferelen, betrekking hebbend op de H.Lambertus. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8884
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St.Lambertus in Reuver

Heilig Hartbeeld

Pastoor Vranckenlaan 6
Reuver (Gemeente Beesel)
Inleiding Tegenover het H. Hartklooster in Reuver staat een Heilig Hartbeeld uit 1925. Het beeld werd ontworpen door de beeldhouwer Auguste..

De Schans, gelegen aan het eind van de St. Barbarastraat te Reuver. Vierkant zandveldwerk met hoekbastions, geheel begroeid met kreupelhout. Ook beken ..

Berkenweg 2A
Reuver (Gemeente Beesel)
De Schans, gelegen aan het eind van de St. Barbarastraat te Reuver. Vierkant zandveldwerk (17e eeuws?) met hoekbastions, geheel begroeid met..

Een vierkant, van Maaskeien gemetseld kapelletje

Sint Lambertusweg 38
Reuver (Gemeente Beesel)
Een vierkant, van Maaskeien gemetseld kapelletje. In geveltop gedenksteentje met 1845 (Herstellingsdatum.)

Bergerhof

Bergerhofweg 15
Reuver (Gemeente Beesel)
inleiding Aan de rand van de bebouwing van de kern Reuver staat boerderij Bergerhof. Deze carrévormige boerderij dateert uit omstreeks 186..

Wegkruis met 2 bomen

Wegkruis a/d Ondersteweg
Kessel (Gemeente Peel en Maas)
Wegkruis met 2 bomen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)