Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woellust in Bedum

Boerderij

Noordwolderweg 124
9781TA Bedum
Groningen

Bouwjaar: verm. 1860 (herb.) 1860 verm. 1860 (herb.)


Beschrijving van Woellust

Dwarsgebouwd onderkelderd voorhuis van boerderij onder schilddak met twee hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang met snijraam in bovenlicht. Twee stoeppalen met kettingen. Keldervensters met spijlen, woonverdieping vensters met zes ruiten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8732
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woellust in Bedum

Algemene begraafplaats, toegangshek

Schoolstraat 55
Bedum
Inleiding TOEGANGSHEK bij de in 1871 aangelegde algemene begraafplaats. Het rechthoekige terrein van de begraafplaats, omzoomd door bomen e..

School met den Bijbel (De Regenboog)

Schoolstraat 12
Bedum
Omschrijving Het op een vlindervormige plattegrond opgetrokken SCHOOLGEBOUW van twee bouwlagen hoog, is gebouwd in een bruine bezande bakst..

School met den Bijbel, toegangshek

Schoolstraat 12
Bedum
Omschrijving TOEGANGSHEK bij school bestaande uit twee in roodbruine baksteen opgetrokken hoofdpijlers met daartussenin twee beweegbare ijz..

Gele Klap

bij Stationsweg Stationsweg bij Stationsweg
Bedum
Inleiding OPHAALBRUG, in de volksmond Gele Klap genaamd, over het Boterdiep gelegen in de bebouwde kom van Bedum, in 1926 aangelegd door de..

Gemeentehuis

Schoolstraat 1
Bedum
Inleiding GEMEENTEHUIS in 1927 ontworpen door gemeentearchitect G. Koolhof. Het in een aan het Rationalisme verwante stijl opgetrokken pand..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)