Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stelphoeve met ruim onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters, toegankelijk langs bordes dat naar de omlijste ingang leidt in Baard

Boerderij

Fâldenserwei 25
8834XH Baard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860


Beschrijving van Stelphoeve met ruim onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters, toegankelijk langs bordes dat naar de omlijste ingang leidt

Stelphoeve met ruim onderkelderd voorhuis, toegankelijk langs bordes dat naar de omlijste ingang leidt. Zesruitsvensters. Plm 1860. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8469
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stelphoeve met ruim onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters, toegankelijk langs bordes dat naar de omlijste ingang leidt in Baard

Hervormde kerk, hek om kerkhof

Dekemawei 6
Baard (Gemeente Littenseradiel)
Op stenen muurtje rustend ijzeren hekwerk in eenvoudige laat 19e eeuwse vormen (ronde gecanneleerde balusters en gepunte spijlen), dat kerkh..

Hervormde kerk, kinderzerken en orgel

Dekemawei 6
Baard (Gemeente Littenseradiel)
De Herv. Kerk vanwege twee rode Bremerstenen kinderzerken, 14e eeuw, voor kinderen uit het geslacht Dekama. Eenklaviers orgel in 1888 gemaak..

Boerderij van het kop-hals-romptype in eclectische stijl met verwijzingen naar de stijl van de neo-renaissance

Gele Buorren 2
Baard (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De BOERDERIJ van het kop-hals-romp type is gebouwd in 1898 in eclectische stijl met verwijzingen naar de Neo-Renaissance-stijl. D..

Hervormde kerk, pastorie

Leons 2
Leons (Gemeente Littenseradiel)
Pastorie der Hervormde Kerk. Eenvoudig 19e eeuws verdiepingloos pand onder pannengedekt schilddak met twee hoekschoorstenen met borden; symm..

Catharinakerk (Hervormde kerk)

Leons 1
Leons (Gemeente Littenseradiel)
Bakstenen kerkje, bestaande uit een zware noordermuur, die blijkens een rondbogige thans gedichte ingang nog uit de romaanse periode moet st..

Kaart & Routeplanner