Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Smit onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; het woongedeelte heeft een ingezwenkte lijstgevel en zesruitsschuifvensters; dwars op de rechter zijgevel een houten schuur onder rie .. in Balkbrug

Boerderij

Oud Avereest 20
7707PN Balkbrug (gemeente Hardenberg)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij Smit onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; het woongedeelte heeft een ingezwenkte lijstgevel en zesruitsschuifvensters; dwars op de rechter zijgevel een houten schuur onder rie ..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; het woongedeelte heeft een ingezwenkte lijstgevel en zesruitsschuifvensters; dwars op de rechter zijgevel een houten schuur onder rieten schilddak. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8457
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Smit onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; het woongedeelte heeft een ingezwenkte lijstgevel en zesruitsschuifvensters; dwars op de rechter zijgevel een houten schuur onder rie .. in Balkbrug

Gedeeltelijk vernieuwde hervormde pastorie onder afgewolfd rieten zadeldak. Zesruitsschuifvensters

Oud Avereest 3
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Omstreeks 1900 gedeeltelijk vernieuwd pand onder afgewolfd rieten zadeldak. Zesruitsschuifvensters. XIX A.

Boerderij De Wheem, onder afgewolfd rieten zadeldak; het woongedeelte heeft schuifvensters met roedenverdeling; bakkeet

Oud Avereest 22
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak; het woongedeelte heeft schuifvensters met roedenverdeling; bakkeet. XIX.

Hervormde kerk

Oud Avereest 5
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
In gevelsteen 1852 gedateerd gebouw op T-vormige grondslag; dakruiter boven de voorgevel, rondboogvensters en eenvoudige ingangsomlijsting. ..

Ten Kate

Den Huizen 4
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Boerderij "ten Kate". Woonhuis onder pannendak, zijgevels uit pleisterwerk, voorgevel deur met 4 hoge schuiframen, op verdieping 3 ramen. He..

Forse boerderij Steenbergen onder rieten schilddak; in de voorgevel schuifvensters met roedenverdeling. Schuurtje van hout onder rieten schilddak

Den Huizen 5
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Forse boerderij onder rieten schilddak; in de voorgevel schuifvensters met roedenverdeling. Schuurtje van hout onder rieten schilddak. XIX.

Kaart & Routeplanner