Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis op de hoek van de Gasthuissteeg in Hattem

Woonhuis

Kruisstraat 5
8051GD Hattem
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Huis op de hoek van de Gasthuissteeg

Laat-middeleeuws huis op de hoek van de Gasthuissteeg. Het hoge schilddak wordt aan de achterzijde afgesloten door een puntgevel, waarvan de top met vlechtingen en topschoorsteen later is vernieuwd. Gepleisterde zijgevel. De voorgevel met lage bovenverdieping en houten kroonlijst dateert uit de eerste helft der 19e eeuw. In de verdieping zesruitsschuiframen. Boven de winkelpui een gesneden gaper. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8396
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis op de hoek van de Gasthuissteeg in Hattem

Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e-eeuwse indruk

Kruisstraat 7
Hattem
Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e eeuwse indruk.

Pand met eenvoudige klokgevel

Kruisstraat 9
Hattem
Pand met eenvoudige klokgevel (XVIIId).

Vml. Heilige Geestgasthuis

Kruisstraat 3
Hattem
Inleiding Dubbel woonhuis, in oorspong Heilige Geestgasthuis, met bijzondere bouw- en cultuurhistorische historische geschiedenis, waaraan ..

Pand met halve verdieping en pannen zadeldak

Kruisstraat 1
Hattem
Pand met halve verdieping en pannen zadeldak, 17e of 18e eeuw. Gepleisterde gevel onder rechte gootlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw..

Pand onder hoog zadeldak

Markt 1
Hattem
Op de hoek van de Kerksteeg een laat-middeleeuws PAND onder hoog zadeldak tussen trapgevels met tandlijsten onder de top. De gepleisterde vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)