Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In oorsprong pand op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte ontlastingsbogen bewaard. Lager achterhuis. De voorgevel heeft een vroeg 19e-eeuw .. in Hattem

Woonhuis

Kerkstraat 27
8051GK Hattem
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1600


Beschrijving van In oorsprong pand op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte ontlastingsbogen bewaard. Lager achterhuis. De voorgevel heeft een vroeg 19e-eeuw ..

In oorsprong PAND uit omstreeks 1600 op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte ontlastingsbogen bewaard. Lager achterhuis. De voorgevel heeft een vroeg 19e eeuws karakter. In de hoge schilddak een dakkapel met fronton en hijsbalk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8394
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In oorsprong pand op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte ontlastingsbogen bewaard. Lager achterhuis. De voorgevel heeft een vroeg 19e-eeuw .. in Hattem

Pand met gerestaureerde puntgevel

Kerkstraat 29
Hattem
Pand met gerestaureerde puntgevel, in jaartalankers gedateerd 1633. Vensters met ontlastingsbogen, onder de top een geprofileerde natuursten..

Pand met gepleisterde puntgevel met geprofileerde, natuurstenen waterlijst en toppilaster

Kerkstraat 31
Hattem
Pand met gepleisterde puntgevel (XVII A) met geprofileerde, natuurstenen waterlijst en toppilaster.

Pand met eenvoudige klokgevel, met natuurstenen hoekvoluten. Het gerestaureerde pand heeft in de vensters 20- en 9-ruitsschuiframen

Kerkstraat 23
Hattem
Pand met eenvoudige klokgevel, gedateerd 1777, met natuurstenen hoekvoluten. Het gerestaureerde pand heeft in de vensters 20- en 9-ruitsschu..

Pand met eenvoudige puntgevel met vlechtingen

Kerkstraat 39
Hattem
Pand met eenvoudige puntgevel (XVIII ?) met vlechtingen.

Pand met gerestaureerde trapgevel

Kerkstraat 12
Hattem
Pand met gerestaureerde trapgevel (XVIIa). Boven de vensters geblokte ontlastingsbogen, geprofileerde natuurstenen waterlijst onder de top. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)