Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van een rad met ketting, het Sprengel genaamd in Amersfoort

Kasteel Buitenplaats

Langestraat 2
3811AG Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 1616 (jaartal)


Beschrijving van Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van een rad met ketting, het Sprengel genaamd

Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal 1616. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van een rad met ketting, het Sprengel genaamd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7965
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van een rad met ketting, het Sprengel genaamd in Amersfoort

Pand met hoog tentdak, door winkel aangetast. Aan achterzijde en zijkant oude staat het beste afleesbaar

Langestraat 1
Amersfoort
Pand met hoog tentdak, door winkel aangetast. In wezen 16e eeuws huis. Aan achterzijde en zijkant oude staat het beste afleesbaar.

Huis met sobere 18e-eeuwse halsgevel bekroond door gebeeldhouwde kuif; aan de achterzijde trapgevel en uitgebouwde schoorsteen met tandingen. Aan de z ..

Langestraat 9
Amersfoort
Huis met sobere 18e eeuwse halsgevel bekroond door gebeeldhouwde kuif; aan de achterzijde trapgevel en uitgebouwde schoorsteen met tandingen..

Lage huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst

Krankeledenstraat 6
Amersfoort
Lage 16e eeuwse huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst.

Huis met trapgevel, met mozaiekwerk, sierankers en maskers, bekroond door schilddragende leeuw. Achterzijde eenvoudige topgevel van vroeger datum

Langestraat 11
Amersfoort
Huis met trapgevel, 1619 gedateerd, met mozaiekwerk, sierankers en maskers, bekroond door schilddragende leeuw. Achterzijde eenvoudige topge..

Hoek Lieve Vrouwe Kerkhof. Z.g. "Kapellehuis". Trapgevel met zandstenen en gemetseld kozijn en overhoekse pinakels. Blinde vensternissen met metselwer ..

Krankeledenstraat 11
Amersfoort
Hoek Lieve Vrouwe Kerkhof. Z.g. "Kapelhuis", omstreeks 1500. Trapgevel met zandstenen en gemetseld kozijn en overhoekse pinakels. Blinde ven..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)