Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Oude Rechthuis: gepleisterd pand met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Zadeldak, met riet gedekt in Aarlanderveen

Gebouw

Dorpsstraat 40
2445AN Aarlanderveen (gemeente Alphen aan den Rijn)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Het Oude Rechthuis: gepleisterd pand met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Zadeldak, met riet gedekt

Het Oude Rechthuis. Gepleisterd pand, 17e eeuw, met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen; zadeldak, met riet gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7516
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Oude Rechthuis: gepleisterd pand met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Zadeldak, met riet gedekt in Aarlanderveen

Pand onder verdieping, onder hoog pannen schilddak. Vensters met zesruitsschuiframen en houten kroonlijst

Dorpsstraat 48
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Pand onder verdieping, begin 19e eeuw, onder hoog pannen schilddak. Vensters met zesruitsschuiframen en houten kroonlijst.

Hervormde Kerk

Dorpsstraat 38
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Herv.Kerk. In de uit 1905 daterende Herv.Kerk overgebracht: een preekstoel met doophek, tweede helft 17e eeuw;een stenen laatgotisch doopvon..

Herenhuis met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en geprofileerde vensteromlijstingen. Vensters ..

Dorpsstraat 36
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Herenhuis uit de eerste helft der 19e eeuw met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en ..

Mooie boerderij, goed bewaard, met rieten wolfdak, opgewipt boven de linker zijkamer. Voorgevel met vlechtingen. Rechts onderkelderd. Zomerhuis onder ..

Zuideinde 10
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Mooie 18e eeuwse boerderij, goed bewaard, met rieten wolfdak, opgewipt boven de linker zijkamer. Vensters met goede roedenverdeling, begin 1..

De Morgenster

Noordeinde 96
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
"De Morgenster". Korenmolen met stelling, gebouwd in 1870, aan het Noordeinde te Aarlanderveen. Achtkante stenen onderbouw; met riet gedekte..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)