Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en geprofileerde vensteromlijstingen. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen in Aarlanderveen

Woonhuis

Dorpsstraat 36
2445AN Aarlanderveen (gemeente Alphen aan den Rijn)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en geprofileerde vensteromlijstingen. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen

Herenhuis uit de eerste helft der 19e eeuw met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en geprofileerde vensteromlijstingen. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7514
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met houten middenpartij, waarin een dubbele deur met omlijsting en consoles, hardstenen plint en geprofileerde vensteromlijstingen. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen in Aarlanderveen

Hervormde Kerk

Dorpsstraat 38
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Herv.Kerk. In de uit 1905 daterende Herv.Kerk overgebracht: een preekstoel met doophek, tweede helft 17e eeuw;een stenen laatgotisch doopvon..

Het Oude Rechthuis: gepleisterd pand met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Zadeldak, met riet gedekt

Dorpsstraat 40
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Het Oude Rechthuis. Gepleisterd pand, 17e eeuw, met puntgevel, waarin vlechtingen en ontlastingsbogen. Vensters met zes- en vierruitsschuifr..

Pand onder verdieping, onder hoog pannen schilddak. Vensters met zesruitsschuiframen en houten kroonlijst

Dorpsstraat 48
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Pand onder verdieping, begin 19e eeuw, onder hoog pannen schilddak. Vensters met zesruitsschuiframen en houten kroonlijst.

De Morgenster

Noordeinde 96
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
"De Morgenster". Korenmolen met stelling, gebouwd in 1870, aan het Noordeinde te Aarlanderveen. Achtkante stenen onderbouw; met riet gedekte..

Dubbele molenaarswoning met Neo-Renaissancistische elementen

Noordeinde 92
Aarlanderveen (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Inleiding De dubbele MOLENAARSWONING met Neo-Renaissancistische elementen werd in 1910 gebouwd ten zuidwesten van de stellingmolen De Morge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)