Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Verdiepingloos pand onder dubbel schilddak met hoekschoorstenen. Dakkapel. Schuifvensters in empire-trant in Almelo

Woonhuis

Hofstraat 3
7607AB Almelo
Overijssel


Beschrijving van Verdiepingloos pand onder dubbel schilddak met hoekschoorstenen. Dakkapel. Schuifvensters in empire-trant

Verdiepingloos pand onder dubbel schilddak met hoekschoorstenen. Dakkapel. Schuifvensters in empire-trant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7482
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Verdiepingloos pand onder dubbel schilddak met hoekschoorstenen. Dakkapel. Schuifvensters in empire-trant in Almelo

Huize Castello

Hofstraat 75
Almelo
Inleiding HERENHUIS, "Huize Castello", werd in ca. 1900 door de toenmalige graaf van Almelo gebouwd voor zijn moeder. Het huis werd gebouwd..

Sociteit

Grotestraat 100a
Almelo
Inleiding SOCIETEIT van de "Sociƫteit tot Nut en Vermaak" uit 1895 in een op Franse voorbeelden gebaseerde neo-renaissancestijl. De archit..

St. Elisabeth

Hofkampstraat 52
Almelo
Inleiding Voormalig rooms-katholiek ZIEKENHUIS, "St. Elisabeth" met ZIEKENHUISKAPEL en RUSTHUIS "Canisius" uit 1926-1928 in een sobere trad..

Huis Almelo: historische tuin- en parkaanleg

Gravenallee 1
Almelo
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (2). Het door een gracht omgeven Huis en voorplein worden omringd door een PARK in landschaps..

Huis Almelo: Brug

Gravenallee 1
Almelo
Omschrijving BRUG (5A) over de gracht naar het kasteeleiland. Van baksteen opgetrokken brug bestaande uit drie flauwe bogen op gemetselde..

Kaart & Routeplanner