Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig raadhuis in Almelo

Gebouw

Grotestraat 80
7607CT Almelo
Overijssel

Bouwjaar: 1690

(1 recensie)

Beschrijving van Voormalig raadhuis

Voormalig raadhuis. Belangrijk als afsluiting op de hoek van de Grotestraat. Rechthoekig pand met schilddak, bekroond door dakkoepeltje (1690). Hoofdgevel en zijgevel voorzien van pilasters. Bij een 19e eeuwse bepleistering, zijn cordonlijsten toegevoegd, waarin de oude natuurstenen raamdorpels zijn opgenomen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7481
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Voormalig raadhuis
5
Recensie door: ()
Was Dhr Johan Baljet de architect v/h oude stadhuis? Die info kreeg ik van zijn familie. Graag een antw. met een ja, of nee. Grt Harry Wolters.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig raadhuis in Almelo

Voormalig herenhuis

Grotestraat 62
Almelo
Voormalig HERENHUIS. Zijlisenen en kroonlijst waarop balustrade. Middelste van de drie traveeƫn risalerend met kroonlijst en fronton. In de..

Winkelpand met halsgevel

Grotestraat 67
Almelo
Winkelpand met halsgevel (XVIII). De gevel is omstreeks 1935 geheel opnieuw opgetrokken in oude vormen en met gebruikmaking van oude onderde..

Doopsgezinde Kerk

Grotestraat 57
Almelo
Doopsgezinde Kerk. Eenvoudige zaalkerk. Halsgevel, door driehoekige fronton bekroond. Risaliet van de middentravee waarin ingang met ionisch..

Sociteit

Grotestraat 100a
Almelo
Inleiding SOCIETEIT van de "Sociƫteit tot Nut en Vermaak" uit 1895 in een op Franse voorbeelden gebaseerde neo-renaissancestijl. De archit..

Bankgebouw

Wierdensestraat 2
Almelo
Inleiding Het BANKGEBOUW op de hoek van De Waag en de Wierdensestraat werd in 1908 gebouwd voor de firma Ledeboer bankiers naar ontwerp van..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)