Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis met tuitgevel in Alkmaar

Gebouw

Laat 85
1811EC Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 1730


Beschrijving van Pakhuis met tuitgevel

Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1730) als sluitsteen; links en rechts vensters met diefijzers. Zolderluik, rond vlieringlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7261
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis met tuitgevel in Alkmaar

Pakhuis met tuitgevel

Laat 87
Alkmaar
Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1726) als sluitsteen; links en re..

Hoekpand met zadeldak tussen puntgevels

Laat 89
Alkmaar
Hoekpand uit de 17e eeuw met zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de voorzijde heeft sierankers en een toppilaster op gebeeldhouwde ..

Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen

Groot Nieuwland 4
Alkmaar
Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen. Negenruitss..

Fraai hoekpand

Kapelsteeg 4
Alkmaar
Fraai hoekpand gedateerd 1663 met langsgevel aan de Laat. In de Kapelsteeg bakstenen, door pinakel bekroonde trapgevel, waaraan natuurstenen..

Consistoriekamer

Laat 78b
Alkmaar
Inleiding De CONSISTORIEKAMER in eclectische trant is in 1871 aan de Kapelkerk (monnr. 7237) gebouwd, ter vervanging van een oudere consist..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)