Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remonstrantse Kerk in Oude Wetering

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 41
2377AT Oude Wetering (gemeente Kaag en Braassem)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1645


Beschrijving van Remonstrantse Kerk

Remonstrantse Kerk. Zaalkerkje uit 1645 met tegen de voorgevel een portaaltje in Empirevormen, bekroond door een fronton. De kerk wordt overdekt door een houten tongewelf. Tot de inventaris behoren: een preekstoel, gedateerd 1748 met koperen lezenaar en doopbekkenhouder; een doophek met houten balusters, voorzangerslezenaar, kaarsenarm en doopboog, eerste helft 18e eeuw; twee psalmborden in beschilderde omlijsting, gedateerd 1791; twee koperen kaarsenkroontjes, waarschijnlijk 17e eeuw. Een eenklaviers orgel, 1841 gemaakt door B.J.Gabry. Voor de kerk twee hardstenen hekpijlers en smeedijzeren boog, eind 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7112
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remonstrantse Kerk in Oude Wetering

Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

Kerkstraat 40
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Begin 19e eeuw. Deuromlijsting met..

Herenhuis bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarna ..

Kerkstraat 46
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Herenhuis omstreeks 1774 (jaartal in muur van het zomerhuis) bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 11
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige kerk op T-vormige plattegrond, ontstaan door uitbreiding van een in 1691 evenwijdig aan de weg gebouwd kerkje met ..

Googermolen

Googermolenweg 1
Roelofarendsveen (Gemeente Kaag en Braassem)
Poldermolen "De Googer". Aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder bij Oude-Wetering. Ronde stenen molen, waarschijnlijk uit 1715, vermoe..

Geestmolen

Heiligegeestlaan 6
Rijnsaterwoude (Gemeente Kaag en Braassem)
"De Geestmolen". Aan de noordzijde van de Braassemermeer een achtkantige, houten met riet gedekte poldermolen op stenen voet, gebouwd in 183..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)