Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen in Alblasserdam

Woonhuis

Oost Kinderdijk 191
2953CL Alblasserdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1720, veranderd in 1929


Beschrijving van Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen

"Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen. Lijstgevel met hardstenen plint en versierde middentravee: deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles en rijk gesneden omlijsting van het verdiepingsvenster daarboven in Lod. XV-vormen. Vijftienruits- en twaalfruitsschuiframen met luiken. Blijkens een steentje in de rechter zijgevel is het huis in 1929 gerestaureerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7098
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen in Alblasserdam

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt een geheel met het buur ..

Oost Kinderdijk 277
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt ..

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt ..

Oost Kinderdijk 279
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesr..

Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak. Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr 283 nog hun zesruitsra ..

Oost Kinderdijk 281
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak (midden XIX). Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr..

Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk, met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdelin ..

Oost Kinderdijk 303
Alblasserdam
Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk (XVII), met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel klei..

Herenhuis van parterre en verdieping onder zadeldak

Oost Kinderdijk 19
Alblasserdam
Herenhuis (1853) van parterre en verdieping onder zadeldak. De voorgevel, waarvan de kroonlijst gewijzigd is, heeft oorspronkelijk deuren me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)