Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje in Aarle Rixtel

Kerkelijk Gebouw

Kouwenberg 29
5735GM Aarle Rixtel (gemeente Laarbeek)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1847
Architect: Arnoldus van Veggel


Beschrijving van Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje

Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje, gebouwd door A. van Veggel in 1847, verbouwd in 1874. Het gepleisterde kerkje draagt een pannen zadeldak tussen puntgevels en een houten klokketorentje boven de voorgevel. Rondboogvensters en steunberen. Inwendig een gestucadoord houten tongewelf. Preekstoel uit de 17e eeuw, orgel in neogotische kas met balustrade, twee tekstborden en twee psalmbordjes. Eenvoudige koperen doopvont afkomstig uit de Herv. Kerk van Helmond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6943
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje in Aarle Rixtel

Langgevelboerderij

Kouwenberg 27
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
BOERDERIJ van het langgeveltype, blijkens jaartalankers in een der kopgevels daterend uit 1883. Met pannen gedekt zadeldak in het woongedeel..

kiosk

-
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. MUZIEKTENT, gebouwd in 1924 in traditionalistische vormen, gerestaureerd in 1974. Vrijstaand op een gazon op het driehoekig plei..

Raadhuis

Dorpsstraat 1
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. Oorspronkelijk ONDERWIJZERSWONING met SCHOOL, in 1855 gebouwd naar ontwerp van H. van Tulder, in eclectische rondboogstijl. In 1..

Bronzen H. Hartbeeld

-
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. HEILIG HARTBEELD, gemaakt in 1925 door J. Dechin. Vrijstaand, gericht naar het plein voor de kerk, met de rug naar de zijgevel v..

Woonhuis

Kapellaan 1
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
KAPELLAAN 1/KLOKSTRAAT 10 Inleiding. WOONHUIS met BEDRIJF, uurwerkfabriekje, gebouwd in 1926 in Overgangsstijl. Het pand ligt op de hoek v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)