Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het middenlangsdeeltype met schuur onder met riet gedekt wolfdak en voorhuis met lage verdieping onder met riet gedekt schilddak in Babyloniënbroek

Boerderij

Broeksestraat 77
4269VE Babyloniënbroek (gemeente Aalburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het middenlangsdeeltype met schuur onder met riet gedekt wolfdak en voorhuis met lage verdieping onder met riet gedekt schilddak

19e eeuwse boerderij van het middenlangsdeeltype met schuur onder met riet gedekt wolfdak en voorhuis met lage verdieping onder met riet gedekt schilddak. Het woongedeelte heeft in de voorgevel op de begane grond vier 6-ruitsschuiframen en een deur met bovenlicht en op de verdieping drie 4-ruits (schuif)vensters, waarvan ter weerszijden een blindnis; in de rechter zijgevel twee zoldervensters; in de linker zijgevel twee schuifvensters. In de linker zijgevel van de schuur, waarvan het achterste gedeelte in houten delen, twee stel deeldeuren; deur met bovenlicht. De losse schuur valt niet onder de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6810
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het middenlangsdeeltype met schuur onder met riet gedekt wolfdak en voorhuis met lage verdieping onder met riet gedekt schilddak in Babyloniënbroek

Boerderij van het altenase dwarsdeeltype met dwarshuis onder afzonderlijk, met riet gedekt wolfdak, waartegen het hogere, met riet gedekte wolfdak van ..

Broeksestraat 75
Babyloniënbroek (Gemeente Aalburg)
Boerderij van het Altenase dwarsdeeltype met dwarshuis onder afzonderlijk, met riet gedekt wolfdak, waartegen het hogere, met riet gedekte w..

Het Fort

Broeksestraat 13
Babyloniënbroek (Gemeente Aalburg)
"Het Fort", gelegen achter de Ned. Herv. Kerk en vermoedelijk het overblijfsel van een uithof van de abdij van Berne. Onderkelderd vierkant ..

Nederlands Hervormde Kerk

Broeksestraat 7
Babyloniënbroek (Gemeente Aalburg)
Ned. Herv. Kerk, bestaande uit een met riet gedekt rechthoekig koor uit de 14e eeuw, een blijkens een steen in 1664 herbouwd eenbeukig schip..

Boerderij van het Altenase dwarsdeeltype met afzonderlijk door een rieten schilddak gedekt dwarshuis

Hillsestraat 2
Babyloniënbroek (Gemeente Aalburg)
Boerderij van het Altenase dwarsdeeltype met afzonderlijk door een rieten schilddak gedekt dwarshuis; zesdelige schuiframen en luiken. Met a..

Boerderij van het altenase dwarsdeeltype onder rieten wolfdak dat boven de deeldeuren opgelicht is

Hillsestraat 4
Babyloniënbroek (Gemeente Aalburg)
Boerderij van het Altenase dwarsdeeltype onder rieten wolfdak dat boven de deeldeuren opgelicht is. 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)