Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Werkschuur in Baarn

Kasteel Buitenplaats

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Werkschuur

Onderdeel 28. Werkschuur. In de overtuin in het nutsgedeelte gelegen houten WERKSCHUUR opgebouwd als houtskeletbouw met afwerking van dakranden en geveltoppen, snijwerk met bloemen in chaletstijl. Enige vensters met roedenverdeling in ruitmotief en deuren. Houtskeletbouw constructie in het inwendige. Waardering WERKSCHUUR van algemeen belang vanwege - de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een 19de eeuwse werkschuur in verzorgde vormgeving en afwerking in chaletstijl; - de gaafheid; - vanwege ensemble waarde door de functioneel-ruimtelijke samenhang tussen de verschillende onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531313
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Werkschuur in Baarn

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Hekwerk met hardstenen en gietijzeren hekpijlers

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 3. Hekwerk met Hekpijlers. HEKWERK MET HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Aan de Amsterdamsestraatwe..

Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 4. Twee Wachthuisjes. WACHTHUISJES behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk in..

Oranjerie

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 6. Oranjerie. ORANJERIE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. In het park staat een wit gepleisterde oranjerie geb..

Kaart & Routeplanner