Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Logisgebouw (oorspronkelijk stalgebouw) in Baarn

Kasteel Buitenplaats

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw (bouw) 1937 (verb.)


Beschrijving van Logisgebouw (oorspronkelijk stalgebouw)

Onderdeel 27. Logisgebouw. Omschrijving onderdeel 27 Zogeheten LOGISGEBOUW, gelegen in de overtuin op het noordelijk deel met de dienstgebouwen. Het betreft hier een oorspronkelijk 19de eeuws stalgebouw dat in 1937 is verbouwd tot logeergebouw voor het stalpersoneel. Eenlaags rechthoekig gebouw onder mansardedak tussen topgevels. De hoofdmassa, de grote dakkapel op de voorgevel (voormalig hooiluik), de geblokte hoeklisenenen en de ronde vensters in de zijtopgevels dateren nog uit de periode dat het gebouw als paardenstal functioneerde. Ten behoeve van de logisfunctie zijn de vensters in de voor- en achtergevel aangebracht. De indeling van het gebouw is deels gewijzigd. Waardering LOGISGEBOUW van algemeen belang vanwege - de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een tot logisgebouw verbouwde paardenstal; - de ensemble waarde door de functioneel-ruimtelijke samenhang van de verschillende onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531312
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Logisgebouw (oorspronkelijk stalgebouw) in Baarn

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Hekwerk met hardstenen en gietijzeren hekpijlers

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 3. Hekwerk met Hekpijlers. HEKWERK MET HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Aan de Amsterdamsestraatwe..

Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 4. Twee Wachthuisjes. WACHTHUISJES behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk in..

Oranjerie

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 6. Oranjerie. ORANJERIE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. In het park staat een wit gepleisterde oranjerie geb..

Kaart & Routeplanner