Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinvaas in Baarn

Tuin Park Landgoed

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Utrecht


Beschrijving van Tuinvaas

Onderdeel 12. Tuinvaas. TUINVAAS behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Tuinvaas, geplaatst voor de oranjerie. De natuurstenen vaas is geplaatst op een inzwenkend vierkant basement en vervaardigd in Lodewijk XIV-stijl en dateert uit de 18de eeuw. De vaas heeft een gelobde onderzijde en een deksel met acanthusbladeren. De voorstelling op de vaas bestaat uit een aantal cupido's. Waardering TUINVAAS van algemeen belang vanwege: - de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een geornamenteerde 18de eeuwse tuinvaas; - de ensemble waarden door de functioneel-ruimtelijke samenhang met decoratieve betekenis tussen de verschillende onderdelen van de buitenplaats in het bijzonder tot de oranjerie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531297
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinvaas in Baarn

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Hekwerk met hardstenen en gietijzeren hekpijlers

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 3. Hekwerk met Hekpijlers. HEKWERK MET HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Aan de Amsterdamsestraatwe..

Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 4. Twee Wachthuisjes. WACHTHUISJES behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Twee wachthuisjes van paleis Soestdijk in..

Oranjerie

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 6. Oranjerie. ORANJERIE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. In het park staat een wit gepleisterde oranjerie geb..

Kaart & Routeplanner