Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Raadhuislaan 22
2242CP Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

onderdeel 14 SCHUUR behorende bij de historische buitenplaats De Paauw. Een op rechthoekige in grauwe baksteen opgetrokken eenlaags gebouwtje onder met gesmoorde verbeterde Hollandse pannen gedekt zadeldak. Windveren met makelaar in hout: schoorsteen. Kopgevel heeft in het midden een opgeklampte deur met daarboven een rondbogig hijsluik. Tevens opgeklampte deur in de zijgevel. Het is een hooischuur geweest uit het begin van de 20ste eeuw, oorspronkelijk staande aan de rand van een open parkweide en gebruikt door het daar grazende vee. Waardering De SCHUUR is van algemeen cultuurhistorisch belang: - als karakteristiek en functioneel element; - vanwege de gaafheid; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531223
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Wassenaar

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 7 TUINORNAMENT EN VIER VAZEN, behorende bij de historische buitenplaats De Paauw. Het 19de-eeuwse marmeren ORNAMENT staat voor d..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 15 BRUG behorend bij historische buitenplaats De Paauw is gelegen aan de rand van het park. De in grauwe baksteen gemetselde bru..

Landhuis "Huis de Pauw"

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 1 HOOFDGEBOUW, behorend tot de historische buitenplaats De Paauw, dat in oorsprong uit omstreeks de 17de eeuw dateert, maar in 1..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 2 De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de historische buitenplaats De Paauw. De oudste situatie van de aanleg is te z..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 3 De PERGOLA, behorend bij de historische buitenplaats De Paauw, bevindt zich terzijde van het huis en sluit aan op de moestuin ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)