Meer dan 63.000 rijksmonumenten


sint bavo in aardenburg

Archeologie (n1)

sint bavostraat 3
4527cj aardenburg (gemeente sluis)
zeeland


Beschrijving van sint bavo

Terrein met resten van een catellum uit de Romeinse tijd, funderingen van een kerk uit de Vroege Middeleeuwen (10e eeuw), beschilderde grafkelders uit de Late Middeleeuwen (13e-14e eeuw), in de kerkvloer aanwezige grafzerken uit de Late Middeleeuwen en/of de Nieuwe Tijd, alsmede buiten de kerk gelegen uiteenlopende typen van begravingen daterend uit de Late Middeleeuwen en/of de Nieuwe Tijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Tag(s): Archeologie (n)
Rijksmonument nummer: 531070
Laatste wijziging: 2017-02-27 21:12:17.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van sint bavo in aardenburg

Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
N.H. Kerk. Het oudste deel bestaande uit schip, dwarspand, vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Scheldegotiek, oms..

Toren Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Toren der N.H. Kerk. De toren vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Schelde-gothiek, omstreeks 1220. Klokkenstoel m..

Pand

Tuimelsteenstraat 18
Aardenburg (Gemeente Sluis)
PAND uit de 16e eeuw, gewijzigd in de 18e en vroeg in de 19e eeuw. Aan de straatzijde een rechthoekige vleugel met verdieping en zadeldak tu..

Onderkelderd pand met tuitgevel met vlechtingen

Markt 28
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Onderkelderd pand met tuitgevel met vlechtingen; vensters gewijzigd; een voormalig slopje rechts bij de woning getrokken; hierin de voordeur..

Onderkelderd pand, samengetrokken uit 2 afzonderlijke panden

Markt 27
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Onderkelderd pand, samengetrokken uit 2 afzonderlijke panden; gepleisterde lijstgevel; 9 en 6-ruits schuifvensters; voordeuromlijsting met c..

Kaart & Routeplanner