Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Raadhuislaan 22
2242CP Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

onderdeel 12 GRENSPAAL behorende bij de historische buitenplaats De Paauw. Aan de NO-zijde van het huis een hardstenen achthoekige grenspaal van ca. 50 cm hoog met een bolvormige bekroning. Aan een zijde is de letter R (Raaphorst) uitgehakt aan de andere zijde een P (Paauw). De paal dateert vermoedelijk uit de 18de eeuw. Waardering De GRENSPAAL is van algemeen cultuurhistorisch belang: - als karakteristiek en functioneel element; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - vanwege de ensemblewaarde door de ruimtelijke en functionele samenhang met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530145
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Wassenaar

Woonhuis van het type landhuis in Neo-Hollandse Renaissance stijl

Raadhuislaan 1
Wassenaar
Inleiding WOONHUIS van het type landhuis met HEK uit 1923 in Neo-Hollandse Renaissance' stijl is ontworpen door de Wassenaarse architect M...

Eikenrode, woonhuis

Rijksstraatweg 392
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Eikenrode is het WOONHUIS van het type villa, gebouwd in opdrac..

Eikenrode, tuinaanleg

Rijksstraatweg 392
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats behorende TUINAANLEG door Henri Roeters van Lennep uit 1936 voor het echtpaar ..

Eikenrode, dubbele Dienstwoning Eikenrode

Rijksstraatweg 390a
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 De DUBBELE DIENSTWONING, behorend bij de historische buitenplaats Eikenrode, is gebouwd in 1913 naar tekeninge..

Eikenrode, dienstwoning met garage

Rijksstraatweg 394
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De DIENSTWONING met GARAGE, behorend bij de historische buitenplaats Eikenrode, is gebouwd in 1913 naar tekeni..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)