Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: bakhuisje bij de korte bree in Voorst

Boerderij

Deventerweg 27
7383AA Voorst
Gelderland


Beschrijving van De Poll: bakhuisje bij de korte bree

Omschrijving onderdeel 28 Rechts van het boerderijtje staat een BAKHUISJE, opgetrokken uit baksteen. Het zadeldakje is gedekt met de gesmoorde muldepannen. Op de nok een fors gemetselde schoorsteen. In de gevels onder andere een half rond en een licht getoogd gietijzeren venster met roedetracering. In de linkerzijgevel een houten kozijn met opgeklampte deur. Inwendig een oven. Tegen de buitengevel een pomp met houten kast. Waardering BAKHUISJE bij boerderij De Korte Bree, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530100
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: bakhuisje bij de korte bree in Voorst

De Poll: de korte bree

Deventerweg 27
Voorst
Omschrijving onderdeel 27 DE KORTE BREE Een hallehuisboerderijtje uit XIX B op rechthoekige grondslag met middenlangsdeel. In het woonhui..

De Poll: winterakkers

Deventerweg 23
Voorst
Omschrijving onderdeel 26 WINTERAKKERS Een hallehuisboerderijtje (1850-1860) met middenlangsdeel. Het woonhuisgedeelte bestaat uit een k..

Weerdshuisje

Deventerweg 44
Voorst
Vroeg 19e eeuwse hoeve onder hoog rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en negen- en twaalfruitsschuiframen.

De Poll: landbouwschuur bij belle rensink

Deventerweg 21
Voorst
Omschrijving onderdeel 25 Rechts van de boerderij is een LANDBOUWSCHUUR (XIX A) aangebouwd met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken ..

De Poll: belle rensink

Deventerweg 21
Voorst
Omschrijving onderdeel 24 BELLE RENSINK Het geheel, al in 1417 genoemd en vroeger bekend als vrijgoed Rensink. De naam Belle is ontleend ..

Kaart & Routeplanner