Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: tuinmanswoning in Voorst

Kasteel Buitenplaats

Poll-laan 2
7383RT Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van De Poll: tuinmanswoning

Omschrijving onderdeel 4 In 1898 gebouwde TUINMANSWONING met gepleisterde gevels op rechthoekige plattegrond onder een met rode pannen belegd zadeldak. De ingang, geflankeerd door twee vensters, bevindt zich in de naar de moestuin en boomgaard gerichte noordelijke gevel. In de naar de oprijlaan gekeerde westelijke zijde drie vensters met roedeverdeling onder getoogde spaarboog. Het huis is aan de noordoostkant onderkelderd. Waardering TUINMANSWONING uit 1898, bij moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530076
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: tuinmanswoning in Voorst

De Poll

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 1 Huis "De Poll". Groot omgracht rechthoekig huis met verdieping en omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen met..

De Poll: historische tuin- en parkaanleg

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 2 Historische tuin- en parkaanleg De plattegrond van Hottinger uit 1783 geeft de vroegste informatie over de omgev..

De Poll: paardenstal

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 3 Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw ..

De Poll: werkschuur

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 5 WERKSCHUUR Ten noorden van de moestuin ligt een van rode baksteen opgetrokken dubbele schuur uit het midden van ..

De Poll: houten loods

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 6 Ten noorden van het moestuincomplex en ten westen van de werkschuur gelegen HOUTLOODS (XXa) onder zadeldak met ro..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)