Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen in Amsterdam

Graf Begraafplaats

Amsteldijk 273
1079LL Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1920

(2 recensies)

Beschrijving van Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen

Omschrijving Vroeg 20ste-eeuws GRAFMONUMENT (grafnr. O-I-225) blijkens inscriptie voor de familie W. Janssen op ruim bemeten rechthoekig grafperceel omgeven door een haag. Aan de korte zijde een roodgranieten staand monument op natuurstenen sokkel. Bronzen urnen aan weerszijden van hoger en halfrond afgesloten middendeel met bronzen lauwerkrans, palmtak en portret in reliëf. Het betreffende monument van Jansen is gemaakt door de beeldhouwer H. Rautsche uit Parijs. Naam komt in het basement voor. In de bronzen plaat komt de signatuur voor van Rautsche en het jaartal 1906. Het monument is drie of vier jaar na de eerste bijzetting geplaatst. Tegen de lange zijde van het perceel is een eveneens granieten bank geplaatst. Waardering Vroeg 20ste-eeuws grafmonument behorend tot de Algemene Begraafplaats Zorgvlied en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur- en funerair-historische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530066
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (2)

Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen
3
Recensie door: ()
Er staat in uw beschrijving de naam van de ontwerper als Rautsche, het moet zijn Kautsch. Het monument is in 1906 ontworpen door Heinrich Kautsch. Niet de eerste de beste kunstenaar, hij maakte onder andere een beeld van keizer Franz Joseph I en ontwierp ook medailles. Bron: Het boek "Paradijs Zorgvlied" en https://demirandabuurt.wordpress.com/2010/11/30/peter-wilhelm-janssen-de-menschenvriend/
Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen
2
Recensie door: ()
Een poos geleden stuurde ik hierboven een correctie. Omdat op veel plekken een foute naam van de beeldhouwer vermeld staat, zou het u sieren als tenminste op de site van Rijksmonumenten de naam juist komt te staan! Hier ziet u info over de beeldhouwer: https://de.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Kautsch
Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen in Amsterdam

Begraafplaats Zorgvlied: ontvangstgebouw annex dienstwoning

Amsteldijk 273
Amsterdam
Omschrijving Door Publieke Werken van de gemeente Amstelveen in eclectische stijl ontworpen en rondom vrijgelegen voormalig ONTVANGSTGEBOUW..

Begraafplaats Zorgvlied: Entreehekken zuidoostzijde

Amsteldijk 273
Amsterdam
Omschrijving Aan de ZO-zijde van het terrein van de Algemene Begraafplaats Zorgvlied gelegen BEGRAAFPLAATSHEKKEN met twee identieke entreep..

Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van de familie Carré

Amsteldijk 273
Amsterdam
Omschrijving In neo-classicistische trant door de architecten J.P.F. van Rossem en W.J. Vuyk in 1891 ontworpen GRAFMONUMENT (grafnr. O-I-29..

Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van de familie Vom Rath-Bunge

Amsteldijk 273
Amsterdam
Omschrijving Laat 19de-eeuws GRAFMONUMENT (grafnr. O-I-277a/b) blijkens inscriptie voor de familie P. vom Rath-Bunge met rechthoekige ligge..

Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van Margot Mulder

Amsteldijk 273
Amsterdam
Omschrijving Laat 19de-eeuws GRAFMONUMENT (grafnr. O-I-385 / afstandsgraf) blijkens inscriptie voor Margot G. Mulder (1858-1889) met rechth..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)