Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rollen, brug in Groningen

Boerderij

Noorddijkerweg 32
9734AT Groningen
Groningen


Beschrijving van De Rollen, brug

Omschrijving BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex. De brug verbindt de dam met het erf. Eenvoudige houten brug aan beide lange zijden voorzien van gefacetteerde houten balusters met halfronde kop, tussen deze balusters drie horizontale, evenwijdig aan elkaar geplaatse metalen buizen ter hoogte van enkel, knie en heup. Houten brugdek. Waardering De BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex vertegenwoordigt het algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de eenvoudige en doeltreffende uitvoering; - de betekenis als functioneel en historisch onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529490
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rollen, brug in Groningen

De Rollen, erf binnen omgrachting

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het ERF is binnen de omgrachting gelegen en voorziet in onbebouwde ruimte rondom boerderij "De Rollen". Het erf is grotendeel..

De Rollen, stookhut

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Ten noorden van het uitgebouwde gedeelte van de boerderij staat een kleine STOOKHUT van rode baksteen, afgedekt met een zade..

De Rollen, vier hekpijlers

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving In totaal vier HEKPIJLERS, deel uitmakend van het complex: twee op de dam aan de zuidzijde van het complex en twee hekpijler..

De Rollen, twee houten hekken

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex bevat twee houten HEKWERKEN: één houten hekwerk tussen stookhut en dwarshuis, bestaande uit een manshoog geslo..

De Rollen, gracht

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex is omgeven door een GRACHT in de vorm van een rechthoek. Het westelijke deel van de gracht loopt parallel aan de ..

Kaart & Routeplanner