Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vilsteren: bruggen in Vilsteren

Tuin Park Landgoed

Vilsterseweg 16
7734PD Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Vilsteren: bruggen

Omschrijving onderdeel 8: BRUGGEN. 8A. BRUG uit het begin van de 20ste eeuw, bestaande uit een brugoverspanning van voorgespannen beton, waarop aan de beide uiteinden twee hoge en op het brugdek vier kleine betonnen pijlers geplaatst zijn. Tussen de pijlers hangen kettingen. Aan de straatzijde wordt de brug afgesloten door een waaiervormig smeedijzeren hekwerk aan de buitenzijde en een recht hek tussen de pijlers. 8B. BRUG uit het begin van de 20ste eeuw, bestaande uit een brugoverspanning van voorgespannen beton, waarop aan de beide uiteinden twee hoge en op het brugdek vier kleine betonnen pijlers geplaatst zijn. Tussen de pijlers hangen kettingen. Aan de straatzijde wordt de brug afgesloten door een waaiervormig smeedijzeren hekwerk aan de buitenzijde en een recht hek tussen de pijlers. Waardering De BRUGGEN zijn van algemeen architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - als zeldzaam vroege exemplaren van gewapend betonnen bruggen; - als onderdeel van een monumentaal ensemble; - vanwege de beeldbepalende ligging; - vanwege de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529481
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vilsteren: bruggen in Vilsteren

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Vilsteren: hooischuur

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 5: HOOISCHUUR. Ten oosten van het koetshuis en de koestal staat een 20ste-eeuwse HOOISCHUUR, bestemd voor de opslag ..

Vilsteren: wagenloods

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 6: WAGENLOODS. In het verlengde van de koestal ligt een WAGENLOODS annex houtloods van zes vakken breed uit 1885. De..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)