Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Bramel: moestuinmuur in Vorden

Tuin Park Landgoed

Almenseweg 47
7251HN Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Den Bramel: moestuinmuur

Omschrijving MOESTUINMUUR uit omstreeks 1900, bestaande uit twee haaks op elkaar staande gedeelten, opgemetseld van rode baksteen. Het gedeelte aan de westkant van de moestuin heeft een ezelsrugafdekking en steunberen aan de kant van het water. Het gedeelte aan de noordkant van de moestuin heeft een rollaag als afdekking en is tussen pijlers opgetrokken. Aan de west- en oostkant van de noordmuur een poortje met deurtje. Waardering MOESTUINMUUR behorend tot de historische buitenplaats Den Bramel, van cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de constructie - als de functioneel en visueel ruimtelijke relatie tot de moestuin (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529310
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Bramel: moestuinmuur in Vorden

Den Bramel: historische tuin- en parkaanleg

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De tuin- en parkaanleg rond Den Bramel bestaat uit twee gedeelten. Rond het huis ligt het ge..

Den Bramel: houtloods

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOUTLOODS uit 1898 (gevelsteen), bestaande uit een langwerpig gebouw aan de oprijlaan onder lessenaarsdak met gesmoorde panne..

Den Bramel: brug

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. Over de gracht naar de huisplaats ligt een houten beweegbare basculebrug uit 1828. De BRUG ligt op gemetselde bruggenhoofde..

Den Bramel: prieel

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Achtzijdig bakstenen PRIEEL uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder een gebogen dak met acht vlakken, bekroond door een ..

Den Bramel: koude bak

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. In de moestuin een langgerekte, van baksteen opgemetselde KOUDE BAK, vroeg 20ste eeuw. B. In de boomgaard een KAS op rech..

Kaart & Routeplanner