Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Bramel: houtloods in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Almenseweg 47
7251HN Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Den Bramel: houtloods

Omschrijving HOUTLOODS uit 1898 (gevelsteen), bestaande uit een langwerpig gebouw aan de oprijlaan onder lessenaarsdak met gesmoorde pannen. Het gebouw telt zes getoogde openingen tussen standvinken. De voorzijde is uit houten verticale delen samengesteld, de zij- en achtergevels uit een vakwerkconstructie met baksteenvulling. Waardering HOUTLOODS, behorend tot de historische buitenplaats Den Bramel van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de situering aan de oprijlaan - als functioneel onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529306
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Bramel: houtloods in Vorden

Den Bramel: historische tuin- en parkaanleg

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De tuin- en parkaanleg rond Den Bramel bestaat uit twee gedeelten. Rond het huis ligt het ge..

Den Bramel: brug

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. Over de gracht naar de huisplaats ligt een houten beweegbare basculebrug uit 1828. De BRUG ligt op gemetselde bruggenhoofde..

Den Bramel: prieel

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Achtzijdig bakstenen PRIEEL uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder een gebogen dak met acht vlakken, bekroond door een ..

Den Bramel: moestuinmuur

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving MOESTUINMUUR uit omstreeks 1900, bestaande uit twee haaks op elkaar staande gedeelten, opgemetseld van rode baksteen. Het ged..

Den Bramel: koude bak

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. In de moestuin een langgerekte, van baksteen opgemetselde KOUDE BAK, vroeg 20ste eeuw. B. In de boomgaard een KAS op rech..

Kaart & Routeplanner