Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Sint Michaelstraat 7
5935BL Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier

Omschrijving complexonderdeel 5 Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten BEELD VAN DE GODDELIJKE ZAAIER, een gedenkteken uit 1928 voor Arnold Janssen. Het beeld staat op een vierkante sokkel en werd vervaardigd door het atelier Jos Thissen uit Roermond. Aan de achterzijde van het beeld staat een kruisvormige natuurstenen plaat opgesteld. In de voorzijde van de sokkel is een bronzen plaquette aangebracht met een afbeelding van pater Arnoldus Janssen geflankeerd door een knielende figuur (links) en een staande figuur (rechts), hieronder de tekst: "ARNOLDUS JANSSEN". Op sokkel boven de bronzen plaquette staat de tekst "VERBUM DEI" (als verwijzing naar Societas Verbi Divini - Congregatie van het Goddelijk Woord). Sokkel met beeld is geplaatst op een achthoekig basement dat is voorzien van stenen trappen. Rondom een lage muur met daarop kleine kolommen met hiertussen een smeedijzeren stang. Waardering complexonderdeel 5 Het beeld van Christus als Goddelijke Zaaier bezit algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de symbolische betekenis voor de kloosterlijke stichtingen in Steijl; - de gaafheid; - de artisticiteit en religieuze zeggingskracht die in het beeld besloten liggen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528355
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier in Steyl

Sint Michaëlklooster: kloosterkapellen St. Gregor

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 De KLOOSTERKAPELLEN St. Gregor uit omstreeks 1895 bestaan uit boven- en benedenkapellen van het St. Gregor..

Sint Michaëlklooster: missiemuseum

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Het oudste bouwdeel van het MISSIEMUSEUM dateert uit circa 1895; het telt drie bouwlagen onder een zadelda..

Sint Michaëlklooster: kloosterdrukkerij

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 De KLOOSTERDRUKKERIJ heeft, op hoofdlijnen, een L-vormige plattegrond en staat op de hoek van St. Michaël..

Sint Michaëlklooster: machinehal en aansluitend ketelhuis

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 Aan de oostzijde van de kloosterdrukkerij staat een MACHINEHAL met daarin een stoommachine en een aansluit..

Sint Michaëlklooster: bakstenen schoorsteen

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 8 Ten noorden van de machinehal met stoommachine en aansluitend ketelhuis staat een hoge, gemetselde baksten..

Kaart & Routeplanner