Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Kloosterstraat 19
5935CA Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest

Omschrijving complexonderdeel 6 Een uit het Paradijs hierheen verplaatste UITBEELDING VAN DE H. GEEST (naamgever van de congregatie), bestaande uit een recent gebouwde bakstenen omlijsting met daarin een plaquette met de zon die een duif omvat, serafijnen en vurige tongen; gedeeltelijk gepolychromeerd. Opschriften 'Gloria Patri et Filio et Spiriui Sancto' en 'Emitte Spirituum Tuum'. Waardering complexonderdeel 6 De uitbeelding van de H. Geest is van algemeen belang vanwege de directe band met juist dit klooster (naam congregatie en naam klooster) en vanwege de zeldzame iconografie van de uitbeelding, met serafijnen en tongen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528345
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest in Steyl

Slotklooster: tuin

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 2 De TUIN van het klooster bestaat uit twee percelen, één rond het klooster, één aan de overzijde van de..

Slotklooster: ommuring

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 Bakstenen OMMURING van de beide percelen van de kloostertuin, met lisenen en natuurstenen afdekkingen. Aan ..

Slotklooster: beeld van Maria

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 BEELD VAN MARIA op sokkel. Waardering complexonderdeel 4 Het beeld is van algemeen belang aangezien een M..

Slotklooster: beeld van Jozef

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 BEELD VAN JOZEF op kunststenen sokkel, voorzien van de tekst 'St. Josef OPN'. Waardering complexonderdeel ..

Slotklooster: beeld van de engelbewaarder

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 BEELD VAN DE ENGELBEWAARDER die een kind begeleidt, op een bescheiden 'rots'. Waardering complexonderdeel ..

Kaart & Routeplanner