Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slotklooster: ommuring in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Kloosterstraat 19
5935CA Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Slotklooster: ommuring

Omschrijving complexonderdeel 3 Bakstenen OMMURING van de beide percelen van de kloostertuin, met lisenen en natuurstenen afdekkingen. Aan de zijde van de Maas vervangen door muur van betonnen segmenten. Waardering complexonderdeel 3 De ommuring is van algemeen belang omdat hij een sterke visuele, fysieke en functionele scheiding vormt tussen klooster en buitenwereld. Tevens vanwege de materialisatie en geleding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528342
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slotklooster: ommuring in Steyl

Slotklooster: tuin

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 2 De TUIN van het klooster bestaat uit twee percelen, één rond het klooster, één aan de overzijde van de..

Slotklooster: beeld van Maria

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 BEELD VAN MARIA op sokkel. Waardering complexonderdeel 4 Het beeld is van algemeen belang aangezien een M..

Slotklooster: beeld van Jozef

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 BEELD VAN JOZEF op kunststenen sokkel, voorzien van de tekst 'St. Josef OPN'. Waardering complexonderdeel ..

Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Een uit het Paradijs hierheen verplaatste UITBEELDING VAN DE H. GEEST (naamgever van de congregatie), besta..

Slotklooster: beeld van de engelbewaarder

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 BEELD VAN DE ENGELBEWAARDER die een kind begeleidt, op een bescheiden 'rots'. Waardering complexonderdeel ..

Kaart & Routeplanner