Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heilig Hartklooster: ommuurde begraafplaats in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Zustersstraat 20
5935BX Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Heilig Hartklooster: ommuurde begraafplaats

Omschrijving complexonderdeel 4 Ommuurde BEGRAAFPLAATS met eenvormige gietijzeren grafkruisen in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl. De begraafplaats beslaat een rechthoekig oppervlak en heeft een oude, smeedijzeren poort. Waardering complexonderdeel 4 De ommuurde begraafplaats met eenvormige gietijzeren grafkruisen en oude smeedijzeren poort in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl vertegenwoordigt algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de zeldzaamheid; - de gave staat van behoud; - de betekenis voor de geschiedenis van het religieuze erfgoed; - de betekenis voor de geschiedenis van het funeraire erfgoed; - de functionele, historische en ruimtelijke betrokkenheid op het Heilig Hartklooster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528334
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heilig Hartklooster: ommuurde begraafplaats in Steyl

Heilig Hartklooster: beeld van Christus als goede herder

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 BEELD VAN CHRISTUS ALS GOEDE HERDER in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van ..

Heilig Hartklooster: mariabeeld

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 MARIABEELD in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl..

Heilig Hartklooster: 14 kruiswegstaties

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Veertien KRUISWEGSTATIES in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezu..

Heilig Hartklooster: lourdesgrot met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 LOURDESGROT met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous in de kloostertuin met -park behorende bij ..

Heilig Hartklooster: voormalige timmerwerkplaats met woonhuis

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Complexonderdeel 8 Voormalige TIMMERWERKPLAATS MET WOONHUIS voor gezellen in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooste..

Kaart & Routeplanner