Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heilig Hartklooster: beeld van Christus als goede herder in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Zustersstraat 20
5935BX Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Heilig Hartklooster: beeld van Christus als goede herder

Omschrijving complexonderdeel 3 BEELD VAN CHRISTUS ALS GOEDE HERDER in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl. Het beeld staat centraal op een gemetselde halfrond lopende muur die deels is begroeid, op een hoge sokkel Waardering complexonderdeel 3 Het beeld van Christus als Goede Herder in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl vertegenwoordigt algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de zeldzaamheid; - de gave staat van behoud; - de betekenis voor de geschiedenis van het religieuze erfgoed; - de functionele, historische en ruimtelijke betrokkenheid op het Heilig Hartklooster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528333
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heilig Hartklooster: beeld van Christus als goede herder in Steyl

Heilig Hartklooster: ommuurde begraafplaats

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Ommuurde BEGRAAFPLAATS met eenvormige gietijzeren grafkruisen in de kloostertuin met -park behorende bij he..

Heilig Hartklooster: mariabeeld

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 MARIABEELD in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl..

Heilig Hartklooster: 14 kruiswegstaties

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Veertien KRUISWEGSTATIES in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezu..

Heilig Hartklooster: lourdesgrot met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 LOURDESGROT met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous in de kloostertuin met -park behorende bij ..

Heilig Hartklooster: voormalige timmerwerkplaats met woonhuis

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Complexonderdeel 8 Voormalige TIMMERWERKPLAATS MET WOONHUIS voor gezellen in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooste..

Kaart & Routeplanner