Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wildenborgh: muren en schuttingen in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wildenborchseweg 20
7251KG Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 19e/20e eeuw


Beschrijving van De Wildenborgh: muren en schuttingen

Omschrijving onderdeel 6: MUREN en SCHUTTINGEN Muren en schuttingen, bestaande uit: a.: moestuinmuur, XIX: gepleisterde baksteen met rollaag; lattenhekken voor leifruit; houten schuttingen, XIX, ook met latwerk voor fruit. b.: muur aansluitend aan de westvleugel (waarin hek genoemd onder 4), XXb: baksteen met ezelsrug. c.: muur aansluitend aan de oostvleugel van het huis, XXb: kort stuk muur met haakse hoek, baksteen met platte rollaag; in de muur een rond deurtje, waarbij de rollaag halfrond meeloopt met de ronding van de deur. Waardering MUREN en SCHUTTINGEN, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de functionele waarden; - als ornamentele onderdelen in de parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527518
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wildenborgh: muren en schuttingen in Vorden

Wildenborch: parkaanleg

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG De parkaanleg bestaat uit: a. landschapspark b. moestuin c. aanleg jaren 30 van de 20e eeuw d. wan..

De Wildenborgh: hekken

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4: HEKKEN Er zijn drie hekken: 1. hek aan de Wildenborchseweg bij het kruispunt met de Schoolhuisweg als ingang naa..

De Wildenborgh: stenen brug

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5: STENEN BRUG Bakstenen brug, XXb, over doodlopende watergang ten zuidoosten van het huis als onderdeel van de tuin..

De Wildenborgh: bouwsels

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7: BOUWSELS Bouwsels, bestaande uit: a.: houten schuur voor kleinvee, XIX; direct ten noorden van de moestuin; ..

De Wildenborgh: sculpturen

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 8: SCULPTUREN Sculpturen, bestaande uit: a.: stel sfinxen b.: stel vazen c.: stel putti d.: beeldengroep e.: ..

Kaart & Routeplanner