Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wildenborgh: stenen brug in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wildenborchseweg 20
7251KG Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede kwart 20e eeuw


Beschrijving van De Wildenborgh: stenen brug

Omschrijving onderdeel 5: STENEN BRUG Bakstenen brug, XXb, over doodlopende watergang ten zuidoosten van het huis als onderdeel van de tuinen in de jaren 30-stijl: wangen zonder togen, waardoor de brug zeer massief oogt; in de zuidwang een zandstenen masker van een man met baard, XVIIa; aan de huiszijde van de brug eindigen de wangen in vierkante hoge bakstenen pijlers bekroond door zandstenen bebaarde koppen, XVIIIc; de koppen zijn nagenoeg identiek en vormden samen ooit een Januskop. Waardering STENEN BRUG, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de bijzondere vormgeving, zo kenmerkend voor de jaren 30 van de 20e eeuw; - als ornamenteel onderdeel van de parkaanleg; - vanwege de kunsthistorische waarden van het geïncorporeerde beeldhouwwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527517
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wildenborgh: stenen brug in Vorden

Wildenborch: parkaanleg

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG De parkaanleg bestaat uit: a. landschapspark b. moestuin c. aanleg jaren 30 van de 20e eeuw d. wan..

De Wildenborgh: hekken

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4: HEKKEN Er zijn drie hekken: 1. hek aan de Wildenborchseweg bij het kruispunt met de Schoolhuisweg als ingang naa..

De Wildenborgh: muren en schuttingen

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6: MUREN en SCHUTTINGEN Muren en schuttingen, bestaande uit: a.: moestuinmuur, XIX: gepleisterde baksteen met rolla..

De Wildenborgh: bouwsels

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7: BOUWSELS Bouwsels, bestaande uit: a.: houten schuur voor kleinvee, XIX; direct ten noorden van de moestuin; ..

De Wildenborgh: sculpturen

Wildenborchseweg 20
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 8: SCULPTUREN Sculpturen, bestaande uit: a.: stel sfinxen b.: stel vazen c.: stel putti d.: beeldengroep e.: ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)