Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Oudegein, brug in Nieuwegein

Tuin Park Landgoed

Oudegein 1
3432NC Nieuwegein
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Huis Oudegein, brug

Omschrijving onderdeel 7: BRUG. Eenvoudige houten brug met elegante siersmeedijzeren balustrade van het voorplein naar het park in landschapsstijl ten westen van het hoofdgebouw. De brug dateert uit de 19de eeuw, wellicht uit het begin van deze eeuw toen het park in landschapsstijl door de tuinarchitect Hendrik van Lunteren werd aangelegd. Waardering De brug van het voorplein naar het park in landschapsstijl is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarde; - als gaaf bewaard voorbeeld van een eenvoudige elegante 19de-eeuwse parkbrug in een park in landschapsstijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526911
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Huis Oudegein, brug in Nieuwegein

Huis Oudegein, hoofdgebouw

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW, LANDHUIS OUDEGEIN. Statig hoog uit de gracht oprijzend paviljoenvormig rechthoekig classicistisch l..

Huis Oudegein, tuin en parkaanleg

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Oudegein vertoont sporen, die terug gaan..

Huis Oudegein, toegangshek en brug aan oprit

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 5: TOEGANGSHEK EN BRUG AAN OPRIT. In de jaren '70 van de 20ste eeuw naar de huidige plek van de toendertijd ingekor..

Huis Oudegein, brug en hek naar Voorplein

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 6: BRUG EN HEK NAAR VOORPLEIN. Enigszins trapeziumvormige brug met houten plankier, aan de laanzijde rustend op een..

Huis Oudegein, werkplaats in moestuin

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 8: WERKPLAATS IN MOESTUIN. Rode bakstenen werkplaats annex volière uit het einde van de 19de eeuw in de moestuin o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)