Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beverweert: smeedijzeren hek met opschrift in Werkhoven

Tuin Park Landgoed

Beverweertseweg 60
3985RE Werkhoven (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Beverweert: smeedijzeren hek met opschrift

Omschrijving onderdeel 6: SMEEDIJZEREN HEK MET OPSCHRIFT. Aan het begin van de oprijlaan naar het kasteel vanuit het bosgebied een groot smeedijzeren hek in neo-Lodewijk XIVde vormen: de middenpanelen dragen het opschrift BEVER en WEERT bovenin, in de geornamenteerde zijpanelen het familiewapen met de drie zuilen en C- en G- krullen; de zijhekken bestaan uit verticale staven en de zijdelingse beƫindiging is voorzien van voluten. Het hek dateert uit het midden van de 19de eeuw. Waardering Het SMEEDIJZEREN HEK MET OPSCHRIFT is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de hoge ornamentele waarde; - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526361
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beverweert: smeedijzeren hek met opschrift in Werkhoven

Beverweert: hoofdgebouw

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW KASTEEL BEVERWEERT. Exterieur kasteel Noordwestgevel Tussen de twee hoge torens zes venstertraveeĆ..

Beverweert: historische tuin- en parkaanleg

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De belangrijkste historische component in de park- en tuinaanleg is de rivier d..

Beverweert: hekpalen bij Bevertweersteweg

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 3: HEKPALEN BIJ BEVERWEERTSEWEG. Bij het begin van de Beverweertseweg twee geel geschilderde gietijzeren hekpalen m..

Beverweert: hekpalen bij Molenhoeflaan

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 4: HEKPALEN BIJ MOLENHOEFLAAN. Bij het begin van de Molenhoeflaan twee geel geschilderde gietijzeren hekpalen met d..

Beverweert: lantaarns

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 7: LANTAARNS. Nabij de vijver van het kasteel in de bocht van de oprijlaan twee laat 19de-eeuwse gietijzeren lantaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)