Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beverweert: hekpalen bij Molenhoeflaan in Werkhoven

Tuin Park Landgoed

Beverweertseweg 60
3985RE Werkhoven (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Beverweert: hekpalen bij Molenhoeflaan

Omschrijving onderdeel 4: HEKPALEN BIJ MOLENHOEFLAAN. Bij het begin van de Molenhoeflaan twee geel geschilderde gietijzeren hekpalen met daarop BEVER en WEERT in rijke neo-Lodewijk XIVde vormen; op een vierkant voetstuk rust een vierzijdige vaas met lofwerk, schelp en voluten waarop een kleinere vaas geplaatst is (de hekpalen zijn identiek aan die bij het begin van de Beverweertseweg). De palen dateren uit het midden van de 19de eeuw en werden in de jaren '90 van de 20ste eeuw gerestaureerd. Waardering De HEKPALEN BIJ MOLENHOEFLAAN zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: - vanwege de rijke neo-Lodewijk XIVde vormgeving in gietijzer en de zeldzaamheid hiervan; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de hoge ornamentele waarde; - vanwege de gaafheid; - vanwege de zeldzaamheidswaarde en ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526359
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beverweert: hekpalen bij Molenhoeflaan in Werkhoven

Beverweert: hoofdgebouw

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW KASTEEL BEVERWEERT. Exterieur kasteel Noordwestgevel Tussen de twee hoge torens zes venstertravee√..

Beverweert: historische tuin- en parkaanleg

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De belangrijkste historische component in de park- en tuinaanleg is de rivier d..

Beverweert: hekpalen bij Bevertweersteweg

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 3: HEKPALEN BIJ BEVERWEERTSEWEG. Bij het begin van de Beverweertseweg twee geel geschilderde gietijzeren hekpalen m..

Beverweert: smeedijzeren hek met opschrift

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 6: SMEEDIJZEREN HEK MET OPSCHRIFT. Aan het begin van de oprijlaan naar het kasteel vanuit het bosgebied een groot s..

Beverweert: lantaarns

Beverweertseweg 60
Werkhoven (Gemeente Bunnik)
Omschrijving onderdeel 7: LANTAARNS. Nabij de vijver van het kasteel in de bocht van de oprijlaan twee laat 19de-eeuwse gietijzeren lantaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)