Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koningshof: dubbele garage in Overveen

Kasteel Buitenplaats

Duinlustweg 36
2051AB Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1910


Beschrijving van Koningshof: dubbele garage

Onderdeel 11A Inleiding Ten noordwesten van het koetshuis gelegen ensemble van links een dubbele en rechts een enkele stenen garage. De dubbele en enkele garage zijn niet gelijktijdig gebouwd, maar ze dateren alledrie uit de eerste decennia van de 20ste eeuw. Omschrijving De dubbele GARAGE is een gemetseld gebouw van één bouwlaag met een grote houten inrijdeur en enkele vensters. Waardering De dubbele GARAGE deeluitmakend van een ensemble van een dubbele en een enkele garage is van algemeen belang: - als illustratie van de ontwikkeling van de bouw van garages t.b.v. het autovervoer in Nederland; - als onderdeel van het samenstel van gebouwen t.b.v. het transport op deze buitenplaats; - in relatie tot de gaafheid van het samenstel der bijgebouwen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526347
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koningshof: dubbele garage in Overveen

Koningshof: historisch tuin- en parkaanleg

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 2 Inleiding Historische park- en tuinaanleg. De gronden waarop Koningshof is gelegen, zijn uit historisch bronnenmateriaal al be..

Koningshof: voormalige moestuinbebouwing

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 3 Omschrijving In de zuidoosthoek gelegen voormalige MOESTUINBEBOUWING, te weten een gemetselde met hardsteen afgezette koude ba..

Koningshof: tuinhuisje

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 4 Omschrijving Direct ten oosten van het hoofdhuis staat een klein rustiek TUINHUISJE, uit het eerste decennium van de 20ste eeu..

Koningshof: carport

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 5 Omschrijving Aan de noordzijde van het huis, dicht bij de voordeur staat een houten CARPORT uit de eerste decennia van de 20st..

Koningshof: houten stalgebouw

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 10 Omschrijving Ten zuidwesten van het koetshuis gelegen HOUTEN STALGEBOUW op gemetselde voet uit het eerste decennium van de 20..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)