Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koningshof: carport in Overveen

Tuin Park Landgoed

Duinlustweg 36
2051AB Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1910


Beschrijving van Koningshof: carport

Onderdeel 5 Omschrijving Aan de noordzijde van het huis, dicht bij de voordeur staat een houten CARPORT uit de eerste decennia van de 20ste eeuw. De carport bestaat uit een kap, zadeldak, rustend op acht houten palen en is overigens aan alle zijden open. Het geheel is opgetrokken op een verzorgde, decoratief constructieve wijze. Waardering De CARPORT is van algemeen belang: - als illustratie van de ontwikkeling van de bouw van een dergelijk gebouwtype t.b.v. het autovervoer in Nederland als zodanig van belang vanwege de zorgvuldige vormgeving en vanwege de uniciteit; - als onderdeel van het samenstel van gebouwen t.b.v. het transport op deze buitenplaats; - in relatie tot de gaafheid van het samenstel der bijgebouwen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526344
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koningshof: carport in Overveen

Koningshof: historisch tuin- en parkaanleg

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 2 Inleiding Historische park- en tuinaanleg. De gronden waarop Koningshof is gelegen, zijn uit historisch bronnenmateriaal al be..

Koningshof: voormalige moestuinbebouwing

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 3 Omschrijving In de zuidoosthoek gelegen voormalige MOESTUINBEBOUWING, te weten een gemetselde met hardsteen afgezette koude ba..

Koningshof: tuinhuisje

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 4 Omschrijving Direct ten oosten van het hoofdhuis staat een klein rustiek TUINHUISJE, uit het eerste decennium van de 20ste eeu..

Koningshof: houten stalgebouw

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 10 Omschrijving Ten zuidwesten van het koetshuis gelegen HOUTEN STALGEBOUW op gemetselde voet uit het eerste decennium van de 20..

Koningshof: dubbele garage

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 11A Inleiding Ten noordwesten van het koetshuis gelegen ensemble van links een dubbele en rechts een enkele stenen garage. De du..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)