Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Horte: landbouwschuur van "Witte Huis" in Dalfsen

Kasteel Buitenplaats

Poppenallee 41 A
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van De Horte: landbouwschuur van "Witte Huis"

Omschrijving onderdeel 5: Voormalige LANDBOUWSCHUUR, XIXb,c. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond ten westen van de moestuin bij het einde van de oprijlaan; zadeldak met grijze pannen en windveren; symmetrische voorgevel (oostelijke topgevel) met lichtgetoogde inrijdeuren met aan weerszijden een zeslichtsraam met aan de bovenkant afgeronde kozijnhoeken. Waardering De LANDBOUWSCHUUR, behorend tot de historische buitenplaats De Horte, is van algemeen belang: - wegens de ouderdom en cultuurhistorische waarden; - als wezenlijk complexonderdeel van de historische buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526308
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Horte: landbouwschuur van "Witte Huis" in Dalfsen

De Horte: tuinmanswoning

Poppenallee 41
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3: TUINMANSHUIS annex KOETSHUIS. Ten westen van het hoofdgebouw staat een woning uit XIX, gedeeltelijk mogelijk oud..

Mataram: tuinmanswoning

Poppenallee 25
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 4: (Poppenallee 25) TUINMANSWONING behorende tot de buitenplaats Mataram. Op rechthoekige grondslag opgetrokken roo..

Mataram: historische tuin- en parkaanleg

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mataram. De buitenplaats is gesitueerd aan de Popp..

Mataram: toegangshekken met zandstenen hekpijlers

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3A: TOEGANGSHEKKEN bij oprijlaan behorende bij de buitenplaats Mataram. Aan het begin van de oprijlaan staan twee ..

Mataram: toegangshekken op brug

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3B: TOEGANGSHEKKEN op brug behorende bij de buitenplaats Mataram. De toegang tot de voormalige huisplaats wordt gem..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)