Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vorden: brug in Vorden

Tuin Park Landgoed

De Horsterkamp 8
7251AZ Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1727


Beschrijving van Vorden: brug

Omschrijving BRUG. Op de plek waar de lange zichtlaan ten zuiden van het kasteel de Vordense Beek snijdt, wordt het water overbrugd door een rood bakstenen boogbrug met kwartrond gebogen, bolle keermuren en een hardstenen afdekplaat met geprofileerde rand. De boog is voorzien van een hardstenen gebosseerde rand waarin een sluitsteen met het jaartal 1727, het vermoedelijke bouwjaar van de brug. Waardering De BRUG behorende tot de buitenplaats Huis Vorden is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige, harmonieuze en doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526294
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vorden: brug in Vorden

Huis Vorden

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis Vorden). Het tegenwoordige huis Vorden werd gebouwd in de eerste helft van de 16de eeuw op een terrein waar..

Vorden: historische tuin- en parkaanleg

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg rond kasteel Vorden maakt deel uit van het karakteristieke Achter..

Vorden: siergrot

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving De SIERGROT is gelegen aan de oostzijde van het huis nabij de Schuttestraat aan het uiteinde van een wateruitloop afkomstig u..

Vorden: koetshuis

De Horsterkamp 12
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving KOETSHUIS. Ten zuidoosten van het kasteel ligt aan de oostzijde van het voorplein een koetshuis in neo-renaissance stijl uit ..

Vorden: kleine ornamentele boerderij

De Horsterkamp 14
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Ten zuidoosten van het kasteel ligt aan de oude oprijlaan naar het voorplein een kleine, ornamentele BOERDERIJ van het losse ..

Kaart & Routeplanner