Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wittenburg, brug in Wassenaar

Weg En Waterwerk

Landgoed De Wittenburg 1
2244BV Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 20e eeuw 1900 begin 20e eeuw


Beschrijving van De Wittenburg, brug

Inleiding complexonderdeel 11 BRUG behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in traditioneel Ambachtelijke stijl uit het begin van de 20ste eeuw. De brug ligt ten westen van het huis en maakt deel uit van de toegangsweg. Omschrijving In rode baksteen in kruisverband gemetselde, vlakke brug met rondbooog voorzien van een gemetselde borstwering met afgeronde hoeken. Waardering Vroeg 20ste eeuwse brug van de historische buitenplaats De Wittenburg van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde vanwege de historisch functionele, ruimtelijke en stillistische samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525899
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wittenburg, brug in Wassenaar

De Wittenburg, woonhuis

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats De Wittenburg wordt gevormd door het WOONHUIS van het type land..

De Wittenburg, hekpijlers bij de neventoegang aan de Rijksstraatweg

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme ver..

De Wittenburg, pergola

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 8 PERGOLA behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in een aan het Classicisme verwante st..

De Wittenburg, gietijzeren lantaarns

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 9 LANTAARNS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in traditioneel Ambachtelijke stijl aan het ..

De Wittenburg, brug

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 10 BRUG behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in traditioneel Ambachtelijke stijl aan ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)