Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij: bakhuis in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op het achtererf, gesitueerd in Herpt

Boerderij

Hoefstraat 4
5256NE Herpt (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1914-1916


Beschrijving van Boerderij: bakhuis in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op het achtererf, gesitueerd

Inleiding. BAKHUIS, aan het einde van de negentiende eeuw opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op het achtererf, gesitueerd. Omschrijving. Bakhuisje, op rechthoekige grondslag, n bouwlaag, muren in schoon metselwerk van een handvorm baksteen. Afgewolfd zadeldak met riet, centrale schoorsteen. Diverse recht gesloten vensters, ramen met roedenverdeling. Smeedijzeren muurankers. Laadluik boven opgeklampte deur. Intern zijn de oude bakovens nog bewaard gebleven. Het achtergedeelte van het pand heeft ook nog als varkenshok gediend. Waardering. Het bakhuisje is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525781
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij: bakhuis in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op het achtererf, gesitueerd in Herpt

Boerderij: woongedeelte in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant

Hoefstraat 4
Herpt (Gemeente Heusden)
Inleiding. BOERDERIJ, woongedeelte, in circa 1914 opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel is gaaf bewaard geblev..

Boerderij: voormalige stroopfabriek/varkensstal in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant

Hoefstraat 4
Herpt (Gemeente Heusden)
Inleiding. BOERDERIJ, voormalige stroopfabriek/varkensstal, aan het eind van de vorige eeuw opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele b..

Boerderij, opgetrokken in 1933 in sobere, aan de amsterdamse school verwante vormen

Bernsestraat 9
Herpt (Gemeente Heusden)
Inleiding. BOERDERIJ, opgetrokken in 1933 in sobere, aan de Amsterdamse School verwante vormen. Gelegen buiten de bebouwde kom van Herpt a..

woonhuis

Herptsestraat 2
Heusden
Inleiding. WOONHUIS met BOERDERIJ aan de achterzijde en diverse bijgebouwtjes, opgetrokken circa 1875 in traditionele en eclectische vormen..

Duikersluis in de Bergse Maasdijk

BY Bergsche Maasdijk
Nederhemert Zuid (Gemeente Zaltbommel)
Inleiding De DUIKERSLUIS in de Bergse Maasdijk halverwege Nederhemert-Zuid en Bern, is in 1893 gebouwd en staat bekend als de oudste betonn..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)