Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van R. Libotte in Megen

Graf Begraafplaats

Kerkhof
5340AA Megen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1859


Beschrijving van Grafmonument van R. Libotte

Inleiding Het GRAFMONUMENT van R. Libotte is gesitueerd op het R.K. kerkhof van Megen, dateert uit 1859, bestaat uit een hardstenen zerk en wordt omgeven door een neo-gotisch smeedijzeren hekwerk. Omschrijving De in verschillende stukken gebarsten hardstenen zerk is voorzien van de inscriptie: "Rustplaats / van den weledelen heer/ R. Libotte / Burgemeester van Megen / geb. te Winsen den 27 Aug 1805 / overl. te Megen den 16 Oct. 1859 / Dat hij ruste in vrede". Het smeedijzeren hekwerk is aan de bovenzijde voorzien van spitsbogen en hangt aan een viertal smeedijzeren hoekkolommen, gesteld op hardstenen poeren. Waardering Het graf is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als specimen van katholieke grafcultuur, in het bijzonder als voorbeeld van de wijze waarop de katholieke elite zich bediende van historiserende stijlelementen als representatiemotief. Het heeft kunsthistorische waarde als voorbeeld van de atelierproduktie en vanwege de vormgeving. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525655
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van R. Libotte in Megen

Grafmonument van familie Sengers

Kerkhof
Megen (Gemeente Oss)
Inleiding Het GRAFMONUMENT van de familie Sengers is gesitueerd op het R.K. kerkhof van Megen, dateert waarschijnlijk uit 1911, bestaat uit..

Grafmonument van de adellijke familie Van Blocklant

Kerkhof
Megen (Gemeente Oss)
Inleiding Het GRAFMONUMENT van de adellijke familie Van Blocklant is gesitueerd op het R.K. kerkhof van Megen, dateert uit 1861, bestaat ui..

Constructief tezamenbehorende woonhuizen onder dwars zadeldak tussen zijtopgevels

Schoolstraat 6
Megen (Gemeente Oss)
Constructief tezamenbehorende woonhuizen onder dwars zadeldak tussen zijtopgevels. 19e eeuw.

St. Servatius

Schoolstraat 1
Megen (Gemeente Oss)
St Servatius. Driebeukige neogotische basiliek zonder transept, gebouw door H.C. Dobbe en gewijd in 1872. Toren met overhoekse steunberen en..

Dwarshuis onder aan de sluitgevels afgewolfd zadeldak

Torenstraat 2
Megen (Gemeente Oss)
Dwarshuis onder aan de sluitgevels afgewolfd zadeldak; geprofileerde kroonlijst; ingang omlijst door pilasters en kroonlijst op voluutvormig..

Kaart & Routeplanner