Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Reparatiewerkplaats in Delft

Nijverheid Industrie

Koornmarkt 22
2611EG Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Reparatiewerkplaats

Inleiding Tot het complex van 'Garage Centraal' behoort deze REPARATIEWERKPLAATS, die tegelijkertijd met de overige complexonderdelen in 1926 is gebouwd in opdracht van G.C. Jense naar ontwerp van de architect L.C. Kalis. De reparatiewerkplaats staat in het beschermde stadsgezicht van Delft. Omschrijving De reparatiewerkplaats in de noordoosthoek van het binnenterrein grenst aan de zuidzijde aan de reeks garageboxen en aan de westzijde aan een klein kantoor. De schuifdeur van de werkplaats is in de zuidgevel opgenomen. De werkplaats heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een betonnen schaaldak. Waardering De reparatiewerkplaats is als onderdeel van het complex Garage Centraal van cultuurhistorische, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. De reparatiewerkplaats is van cultuurhistorische waarde als uitdrukking van een kenmerkende ontwikkeling in de eerste helft van de twintigste eeuw, namelijk de opkomst van het gemotoriseerde verkeer. De reparatiewerkplaats is van architectuurhistorische waarde vanwege vroege toepassing van een betonnen schaaldak. De reparatiewerkplaats heeft stedenbouwkundige en ensemblewaarde vanwege de bijzondere ligging in het centrum van de stad Delft en vanwege de ruimtelijk-functionele relatie met het poortgebouw, de chauffeurswoningen en het binnenterrein. De reparatiewerkplaats is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de redelijke mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525241
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Reparatiewerkplaats in Delft

Poortgebouw

Koornmarkt 22
Delft
Inleiding Het POORTGEBOUW van het complex 'Garage Centraal' aan de Koornmarkt is gebouwd in 1926 in opdracht van G.C. Jense naar ontwerp va..

Garageboxen

Koornmarkt 22
Delft
Inleiding Tot het complex 'Garage Centraal' behoort deze reeks GARAGEBOXEN, die tegelijkertijd met de overige complexonderdelen in 1926 is ..

Pand ter breedte van drie vensterassen, parterre met verdieping, dwars schilddak

Koornmarkt 20F
Delft
Pand ter breedte van drie vensterassen, parterre met verdieping, dwars schilddak. Goede lijstgevel, met stucdecoratie, XIXc.

Pand ter breedte van vijf vensterassen, parterre met verdieping, dwars schilddak

Koornmarkt 20A
Delft
Pand ter breedte van vijf vensterassen, parterre met verdieping, dwars schilddak. Goede lijstgevel, met stucdecoratie. XIXc.

Hoekpand Nickersteeg met hoge, gepleisterde tuitgevel

Koornmarkt 51
Delft
Hoekpand Nickersteeg. Pand (XVII) met hoge, gepleisterde tuitgevel. Deuromlijsting in het linker gedeelte van de gevel met pilasters. In de ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)